Tips til restauranter

rallarn-pub-og-kroFor mat må man ha. Og når vi er på ferie koser vi vel oss gjerne litt ekstra. Og det er vel som det bør være. Ferien skal være kos og hygge for hele familien. La oppvask være oppvask, og gå ut og spis. I hvert fall innimellom.

Og i så måte har Narvik et godt tilbud for de som vil spise ute og kose seg med. Eller for de som bare vil ha i seg et enkelt og raskt måltid på vei videre til et sted eller gjøremål.

Det sier seg vel nesten selv at Narvik som så mange andre byer har de typiske spisestedene for hamburgere og pizza. For Narvik sin del representert med for eksempel Peppes og Burger King.

Men la oss se på noen andre alternativer også. I Narvik finner du et stort utvalg av spisesteder for alle ønsker og anledninger. Som besøkende i byen og passe sulten kan Quality Hotel Grand Royal være et bra sted å starte enten du går for et raskt måltid eller du ønsker en skikkelig helaften med eksklusiv mat. Hotellet har nemlig to restauranter.

Rallar’n Pub og Kro

Rallar’n pub er stedet for deg som ønsker den raske varianten, men stiller krav til at mat og drikke skal smake godt og være av ypperlig kvalitet. Stedet er innredet med inspirasjon fra rallartiden og byggingen av Ofotbanen. Så Rallar’n Pub og Kro kan være et godt forslag dersom du ønsker god mat i historisk sus. Puben ligger ved siden av resepsjonen på Quality Hotel Grand Royal.

Linken Restaurant og Bar

Er derimot ute etter å nyte eksklusiv mat mens du hviler øynene på en fantastisk utsikt, så er kanskje Linken Restaurant & Bar et sted å besøke. Den befinner seg på taket av hotellet, hvor de inspirert av fransk brasseri satser på lokal og kortreist mat av høy klasse.

Og når man først er inne på utsikt så er Tøtta Bar i 16.etasje på Scandic Narvik også absolutt verd et besøk.

Eller hvorfor ikke ta fjellheisen opp til 650 meters høyde og besøke Fjellheisrestauranten. Her serves det både varm mat, snacks og de har alle rettigheter. Ta for eksempel fjellheisen opp, gå en tur i den vakre naturen og kos dere med god mat og drikke før dere tar heisen ned igjen. Og alt i selskap med en spektakulær utsikt. Så for all del, ikke glem fotoapparatet.

Hamburger av de sjeldne

Når jeg først sitter og skriver om spisesteder i Narviksområde tillater jeg meg å avslutte med en historie om en personlig hamburgeropplevelse av de sjeldne. Var på tur fra mange flotte opplevelser i Polar Zoo i Bardu og var kommet til Bjerkvik i Narvik kommune da sulten meldte seg både hos meg og reisefølget mitt. Reisemålet vårt for denne dagen var Vesterålen så i Bjerkvik tok vi av i retning mot Evenes og Harstad. Men bare etter noen få øyeblikk erklærte min sønn at det var det visst et gatekjøkken som kunne være verd å prøve en burger på. Ikke meg imot så vi fant parkering og gikk inn for å prøve stedets hamburgere. Hyggelig betjening anbefalte oss å prøve den lokale Bjerkvikingen. Noe vi gjorde, og som vi ikke har angret på siden. For maken til burger vi fikk servert fra Det lille kjøkken i Bjerkvik har jeg aldri smakt. Så er du noen gang på vei nordover fra Narvik bør du absolutt prøve Bjerkvikingen. Anbefales på det varmeste.