Ting å gjøre i Narvik

aktiviteter-narvikLa det være sagt med gang. I Narvik er det vanskelig å kjede seg, spesielt dersom du er glad i naturen og naturopplevelser. Både sommer som vinter er mer enn nok å bruke dagene til.

Vi kan vel ikke begynne en artikkel om aktiviteter i Narvik uten først å ta med Narvikfjellet skisenter. Et fantastisk skianlegg som regnes av mange som det stedet i Skandinavia med best forhold for offpiste. Fra 1000 meters høyde og med fantastisk utsikt fra Fagernesfjellet kan du leke deg i flotte løyper som når nesten helt ned til fjorden. Og vel nede, så er det bare å ta en av flere heiser opp igjen.

Og det er ikke bare med ski på bena og snø du kan nyte utsikten herifra. I tillegg til alle skiheisene kan du også ta gondolbane fra byen og opp til restauranten som ligger her, i litt over 650 meters høyde. Den 1850 meter lange turen tar 8 minutter og så kan du nyte en utsikt og et landskap du neppe har opplevd maken til. Det påstås at du faktisk kan skimte Lofotveggen i det fjerne dersom været tillater det. Er du av den typen som liker å gå tur, er det mange turløyper i området. En populær tur er å gå helt til toppen som befinner seg 1006 meter over havet. Vinterstid arrangeres det også gondolturer opp til restauranten for å jakte på det vanvittige nordlyset.

Men selv på toppen av Narviksfjellet og 1006 meter over sjøen, så er det fullt mulig å nå enda høyre topper i Narviksområdet. I perioden juli til september kan du delta på guidet klatretur til toppen av Stetind. Stetind er Norges nasjonalfjell og toppen ligger på 1391 meter. Turen opp beregnes til å ta 10 til 14 timer og man bør være i generelt god form og ikke ha høydeskrekk for å delta. En flott opplevelse som du kan lese mer om her.

Ofotbanen

Lyst til å oppleve en naturopplevelse av de sjeldne uten å klatre rundt på fjelltopper. Ja, da bør du ta en tur med Ofotbanen. Bygd for, og fremdeles dens viktigste funksjon er, å frakte jernmalm fra gruvene i Kiruna (Sverige) til den isfrie havnen i Narvik. Men nå kan du også ta toget fra sentrum av Narvik oppover i fjellandskap helt til svenskegrensen. Og tar ikke denne togturen pusten fra deg så har du opplevd mye fantastiske naturscener tidligere i ditt liv. Omtalt som verdens 8 underverk og en av mest spektakulære jernbanestrekningen i verden.

Ønsker du å gå av på en av stasjonene så gjør du det. Og når du er fornøyd tar du bare toget som kommer andre veien tilbake til Narvik.

Fiske

Når du befinner deg i Narvik så befinner du deg jo også Nord-Norge, så det å fortelle at det er gode muligheter for å fiske blir vel som å fortelle at det er mye is på Nordpolen. Men bare for å ha nevnt det så er det gode forhold i Narviksområde enten du foretrekker sjøfiske eller innlandsfiske. Enten du er ute etter torsk, sei, laks, ørret, sjøørret eller hva det måtte være du ønsker til middag.