Attraksjoner

narvik-nordlysDet er alltid fint, når man besøker et sted, å oppleve og utforske stedets attraksjoner, kultur og historie. Og Narvik har mye å by på i så måte. Selv om denne byen, som by, har en relativt kort historie, så har det skjedd mye, og ikke minst dramatiske ting, her som har satt sitt preg på byens utvikling og ikke minst folkene som lever her.

I dag fremstår Narvik som en moderne by med alle de fasiliteter du som turist forventer av en slik by. Butikker, hoteller, banker, kulturhus, restauranter og barer. Så her er det noe for de fleste, enten man ønsker å shoppe, feste, nyte naturen eller kulturen.

Vinterfestuka i Narvik

Er du så heldig at du befinner deg i Narvik i mars måned og vil oppleve kultur fra regionen, bør du få med deg Vinterfestuka som har vært arrangert hvert år siden 1956. En virkelig kulturell og historisk folkefest med rundt 200 arrangementer, og som trekker rundt 30 tusen besøkende.

Museum nord Narvik

Er du opptatt av lokalhistorie generelt så anbefaler vi et besøk Museum Nord Narvik. Museet er sentralt plassert sør i byen i en historisk bygning fra 1902. Museet gir et godt innblikk i byens utvikling, forandringer og vekst med vekt på byggingen av Ofotbanen, rallare og utskipingen av jernmalm fra den isfrie havnen. Dagligliv i byen er også godt ivaretatt. Forandringene har vært store ikke minst på grunn av kampene og bombingen av Narvik under annen verdenskrig.

Narvik krigsmuseum

For er man interessert i krigshistorie er det nesten et must å bruke tid til et besøk på Narvik krigsmuseum mens man er i byen. Grunnet sin isfrie havn og jernmalmen var Narvik meget viktig for både tyske og allierte styrker under annen verdenskrig. Sommeren 2016 åpnet Narvik Krigsmuseum i nye lokaler på hele 1600 kvadratmeter. Her blir hendelsene gjennom de fem okkupasjonsårene fortalt fra angrepet på Norge startet i 1940. Og ikke bare for Narvik, men også for resten av Nord-Norge og nordområdene.

Museet er moderne og bærer preg av det. Historiene blir fortalt også gjennom interaktive plattformer, film bilder og andre teknikker. Det tilbys også besøkende oversettelses muligheter til mange språk.

Det bør også nevnes at i området rundt Narvik er det laget et krigshistorisk landskap. Dette er monumenter reist på forskjellige steder mellom Bardufoss og Narvik som et minne om den dramatiske krigshistorien og kampene i området under andre verdenskrig.

Skulpturlandskap Nordland

For deg som er interessert i kunst så er vel ikke kunstsamlingen Skulpturlandskap Nordland noe ukjent begrep. En samling på 35 skulpturer hvorav 34 er utplassert i 34 av Nordlands kommuner (pluss en i Troms).

Og Narvik er selvfølgelig smykket med sitt bidrag. Utført av kunstneren Bård Breivik i 1993 og befinner seg i et parkområde ved Taladsvikelva. Skulpturen er todelt en portal på 380 cm og en søyle på 550cm.

Så det er ingen tvil om at Narvik-regionen har et godt utvalg med attraksjoner som det kan være vel verd et besøk. For i denne artikkelen har vi bare tatt med et lite utvalg. Så et lite råd kan være å besøke Turistinformasjonen i Narvik. Den finner du i Kongensgate 41-43.